Home
Kantoren Dijledal
  • Inrichting van kantoren Dijledal

  • Inrichting van kantoren Dijledal

  • Inrichting van kantoren Dijledal

Situering: Vaartkom, Leuven

Opdrachtgever: C.V. Dijledal

Architect: a33

Ontwerp:2011

Opdracht: Inrichting van kantoren in nieuwbouwproject

Uitvoering: 2012 - 2013

Kostprijs: 1.764.653 € (technieken en inrichting)

De kantoren van de sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal worden gerealiseerd op de 1ste verdieping van het nieuwe sociale huisvestingsproject aan de Vaartkom. Gelijkvloers worden refter, keuken en sanitair voor het personeel voorzien. De refter kan ook gebruikt worden buiten de kantooruren voor bijv. hoorzittingen e.d. In het project zijn ook de magazijnen van Dijledal voorzien, die zich deels op het gelijkvloers en deels op niveau -1 situeren.

Toegankelijkheid en laagdrempelig zijn belangrijke uitganspunten voor het ontwerp.
In kader van de open-huis-filosofie werd er uitgegaan van een maximale doch controleerbare transparantie. Het gebruik van veel glas laat ook toe optimaal te profiteren van licht en zicht op de Vaartkom. Door het gebruik van gordijnen voor de glazen wanden kan iedere werknemer op elk moment kiezen voor transparantie of privacy. Bovendien is het aanbrengen van dat gordijn een akoestisch interessante ingreep.

Er werd gekozen voor een sober ontwerp met duurzame materialen waarin accenten en een (inwisselbaar) kleurgebruik voor de meerwaarde zorgen. Zo wordt ook de huisstijl geïntegreerd in het bedrukt "logo-behang" dat terugkomt in alle "publieke ruimtes (inkom, spreeklokaaltjes, vergaderzalen, ...).
Verplaatsbare wanden (rond enkele vaste kernen) maken de werkvloer flexibel.