Home
Cantecleer
  • appartementen met horeca en commerciële ruimtes te Vilvoorde

  • appartementen met horeca en commerciële ruimtes te Vilvoorde

  • appartementen met horeca en commerciële ruimtes te Vilvoorde

  • appartementen met horeca en commerciële ruimtes te Vilvoorde

  • appartementen met horeca en commerciële ruimtes te Vilvoorde

Situering: kavel K3, Kanaalpark Vilvoorde

Opdrachtgever: NV Watersteen Vilvoorde (groep Virix)

Architect: TV a33 – BOB361

Ontwerp:2006-2008

Opdracht: 67 appartementen, aangevuld met horeca en commerciële ruimtes

Uitvoering: 2010-2012

Beschrijving

Het project omvat de kavels K2 en K3 van het project Kanaalpark Vilvoorde.
Twee belangrijke elementen die de dynamiek van de site versterken zijn de brug (Vuurkruisenlaan) en de kade langs het kanaal.
Om de doorzichten van de kade te versterken naar het park toe wordt niet het volledige perceel bebouwd. Er wordt een deel van het perceel "afgesneden" en geïntegreerd bij de open ruimte.
Als gevolg van het moduleren van de grenzen van de kavels ontstaan er verschillende "statuten" in de open ruimte.

Het gebouw op kavel K2 is ontworpen als een gebouw met een flexibele binnenindeling.
De bestemming kan zowel kantoren, kleinschalige handelszaken of recreatie ruimtes zijn.

Bebouwing

Het dak van het gebouw wordt als vijfde gevel ontworpen en vormt zo de verbinding met de brug (Vuurkruisenlaan).
Door het omplooien van de dakvlakken tot een vloeiend geheel ontstaat er een wandelroute van het park richting brug.

Op kavel 3 is de hoofdbestemming wonen.
Op de verschillende niveaus is er een sterke relatie met het kanaal.
Het verhoogd plein is overdag toegankelijk voor het publiek.
De horeca zal een aantrekkelijke trekpleister zijn door het verhoogde plein.
De privacy voor de bewoners blijft gegarandeerd doordat er nog steeds een hoogteverschil is met de terrassen op het verhoogde plein.

Typologie

De typologie van de appartementen wordt bepaald door de kwaliteiten van de omgeving.
De appartementen hebben een zicht op het kanaal of plein.
De buitenruimte op het eerste niveau bestaat uit grote terrastuinen. Die liggen een halve meter hoger en hebben daardoor een hogere privacy.
De terrastuinen vormen een buffer tussen het “semi-publieke” gedeelte en de private leefruimtes.
De gevel is opgebouwd als een systeem van terrassen over de hele lengte van het gebouw, alternerend over 2 niveaus, zodat slechts de helft van een terras toebehoort aan een appartement. Op deze wijze worden dubbel hoge loggia’s gecreëerd.