Home
Woning TP
  • Verbouwing en uitbreiding van een rijhuis

  • Verbouwing en uitbreiding van een rijhuis

  • Verbouwing en uitbreiding van een rijhuis

  • Verbouwing en uitbreiding van een rijhuis

  • Verbouwing en uitbreiding van een rijhuis

  • Verbouwing en uitbreiding van een rijhuis

Situering: Leuven, Ziekelingenstraat

Architect: a33

Opdracht: Verbouwing en uitbreiding van een rijhuis

Uitvoering: 2007-2008

De nieuwe uitbreiding transformeert de donkere kleine rijwoning uit de jaren ’50 tot een ruime woning. De uitbreiding doet de bestaande woning aansluiten bij de lagergelegen tuin. Via de dubbelhoge keuken met royale lichtinval worden de bestaande leefruimtes bij de tuin betrokken. De nachthal van de nieuwe uitbreiding heeft een glazen vloer en plafond en accentueert zo de duidelijke scheiding tussen bestaand en nieuw die wordt verder gezet in het materiaalgebruik. In het nieuwe gedeelte worden vooral eigentijdse materialen zoals bvb. glas en gepolierde beton gebruikt. In de bestaande woning werden de belangrijkste authentieke elementen (schoorsteenmantels, trappen, gevelindeling) behouden en geïntegreerd in hun nieuwe omgeving.